Novoplast - een flexibele partner

 

Klein begonnen in 1990 als een handelsonderneming in Oost-Duitsland is Novoplast al snel uitgegroeid tot een volwaardige producent van kunststof slangen. Sinds de oprichting heeft Novoplast zich telkens onderscheiden door het net anders te doen. In plaats van standaard productie richt Novoplast zich op de noviteiten in de markt. 


Innovatiekracht

 

Hierdoor zijn zij expert geworden op het gebied van kunststof slangen en profielen in Polyamide (Nylon), Polyethyleen, Polyurethaan en andere Thermoplastics. Novoplast kan uw grootste technische uitdaging aan. Als u bijvoorbeeld compact wilt bouwen en toch flexibel wilt blijven, zijn 2D- of 3D-voorgevormde slangen de juiste oplossing. Heeft u te maken met  hete vonken of lasspetters in de werkomgeving? Dan biedt de XFLame uitkomst. 

In bijna 300 verschillende materialen produceren zij producten met diameters variërend van 0.2mm tot 50mm. Wilt u groter? Dat kan! Grote broer Masterflex is onderdeel van hetzelfde concern en helpt u hierbij.

 

De ontwikkeling van de organisatie

 

Doordat zij zich richten op hoge kwaliteit en betrouwbaarheid tegen aantrekkelijke kosten mogen zij de grote Duitse autofabrikanten, de luchtvaartindustrie en de medische industrie tot hun klantenkring rekenen. De productieafdeling van Novoplast heeft daarom zelfs speciale faciliteiten waar extreme reinheidseisen gelden.

Om continu aan die hoge eisen te kunnen voldoen hebben zij een geavanceerd kwaliteitsmanagementsysteem ontwikkeld. Dit heeft er toe geleid dat zij onder andere aan ISO 9001, ISO 13485, ISO 14001 en ISO 50001 voldoen. 

De samenwerking tussen

Novoplast en Pneutec 

 

 

Deze kwaliteitsstandaarden en innovatiekracht waren voor Pneutec reden om in 1999 een samenwerking aan te gaan. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de vragen die Pneutec uit de markt ontvangt, kunnen worden omgezet tot nieuwe innovatieve producten. 

Product Specialisten

 

Onze Product Specialisten hebben kennis en jarenlange ervaring in het omzetten van technologische mogelijkheden in concrete toepassingen.
 

We zijn gespecialiseerd om u snel te helpen met uw complexe vraagstukken. Dit voor een breed scala aan applicatiegebieden als: PneumatiekVacuümtechniekFlow control, en Dempingstechniek.
 

Als kennisbaak binnen de supply chain zijn wij de specialisten die niet alleen kennis hebben van een product, maar altijd graag verder denken naar een oplossing. Hierbij gaan we verder dan de standaard informatie die in de productspecificaties staat.

 

Bekijk alle Product Specialisten

 

 

Mark Dijkstra

Product Specialist

  • Dempingtechniek
  • Slangen en Koppelingen

Wilt u meer weten over de innovatieve oplossingen

die wij u kunnen leveren?

 

Vul dan het formulier in. Of neem contact met ons op door te bellen naar 023 569 90 90 of een e-mail te sturen naar verkoop@pneutec.nl.


© 2015 - , Pneutec.