Korte time-to-market dankzij volledige beheersing van flexibele supply chain

 

Bedrijven die machines ontwikkelen en bouwen hebben de uitdaging continu te innoveren, op korte termijn nieuwe machines aan de markt te leveren en bovendien te kunnen omgaan met de wisselende vraag van de markt. Die krachten vormen de dagelijkse werkelijkheid. Overigens in veel industrieën, maar zeker in de semi-conductor industrie. 

 

Vrijblijvend onze trend notes aanvragen

 

Bent u benieuwd naar wat Pneutec voor u kan betekenen? Ontvang onze trend notes vrijblijvend in uw mail.

 

Continu in beweging

 

De halfgeleider industrie wordt als het ware opgejaagd door de Wet van Moore, die stelt dat iedere 2 jaar het aantal schakelingen op een chip wordt verdubbeld. In werkelijkheid zijn het natuurlijk de consumenten die steeds meer eisen stellen en zo de industrie continu in beweging houden. Korte time-to-market en beheersing van de supply chain zijn de sleutel onderwerpen voor het succes van bedrijven in deze branche.

 

We tonen u hoe wij dit managen in de semi-conductor industrie en geven u hier graag voorbeelden bij. Ook als u in een andere branche actief bent, kunnen we u uiteraard met voorbeelden laten zien hoe we deze uitdagingen voor u oplossen.

 

 

1. Markten gedreven door innovatie zoeken

high-tech leveranciers

 

 

Innovatie kent vele verschijningsvormen. Materialen moeten geavanceerder worden, bewegingssnelheden moeten worden verhoogd en een hogere precisie of nieuwe verbindingstechnieken zijn nodig. Zo maar een greep uit de vele uitdagingen. Een interessante ontwikkeling is ook de trend om te miniaturiseren: het steeds compacter bouwen van systemen.

 

Het is een behoorlijke uitdaging voor zowel de machinebouwer - OEM - als de leveranciers om dergelijke stappen te zetten en nieuwe technieken te ontwikkelen. In de samenwerking tussen leverancier en OEM is het noodzakelijk dat engineering- en designprocessen naadloos op elkaar aansluiten: co-makership.

2. Van innovatie naar standaard productie 

om fouten te voorkomen

 

Vervolgens gebeurt er iets bijzonders. Een innovatie wordt uiteindelijk ook weer standaard. Is een nieuwe techniek eenmaal ontwikkeld, dan dient deze robuust te worden gemaakt en met hoge betrouwbaarheid te worden gereproduceerd, zodat onverwachte stilstanden - down time - en andere faalkosten worden voorkomen.

 
Daarom is het belangrijk om processen van zowel de OEM als de leveranciers nauwkeurig in te regelen, te borgen en continu te toetsen aan specifieke eisen die wij opdelen in Quality, Cost, Delivery en Technology - QLTC. Wilt u hiervan een voorbeeld hebben, laat het ons gerust weten.

3. Korte time-to-market alleen mogelijk

als nauw wordt samengewerkt met leveranciers

 

Niet alleen de technologische/innovatieve processen dienen te worden gekoppeld, ook de logistieke en besluitvormingsprocessen moeten op elkaar aansluiten. Het is de combinatie van logistieke snelheid, snelle besluitvorming en gezamenlijke innovatieve kracht die leiden tot een korte time to market. We realiseren dit door het beheren van een uitgebreide, internationale supply chain zonder tussenkomst van moedermaatschappijen, agenten en distributeurs. 

 
We sourcen wereldwijd en zijn op zoek naar gespecialiseerde leveranciers die excelleren in hun vakgebied. Dat zorgt voor korte lijnen, slagvaardigheid én flexibiliteit. Dit laatste is natuurlijk van belang om te kunnen voldoen aan de wisselende vraag in uw markt.

4. Flexibiliteit in de supply chain is nodig om aan

de wisselende vraag van de markt te voldoen

 

De halfgeleiderindustrie vertoont net als veel andere markten een cyclisch karakter. Het is de kunst organisaties en de supply chain als geheel zo in te richten dat kan worden ingespeeld op deze beweging. Essentieel daarbij zijn parameters zoals het behoud van kennis, leverbetrouwbaarheid en kostenbeheersing. 

 

 

Key account manager
Benno Turk 

 

Sinds begin 2010 ben ik betrokken bij de ontwikkelingen in de semiconductor industrie. 


De hoge dynamiek van deze industrie en de grote flexibiliteit welke van ons gevraagd wordt spreken mij enorm aan. Daarnaast is het als werktuigbouwer zeer interessant te zien hoe de grenzen van het mogelijke in de techniek elke keer worden opgezocht.

 

 

 

Benno Turk

Key account manager

 

 

 

Vraag onze trendnotes semiconductor aan!


Wilt u weten welke oplossingen mogelijk zijn met pneumatiek, vacuümtechniek, flow control, dempingstechniek en/of regelsystemen? Laat het ons weten. Om u te tonen welke mogelijkheden er zijn, vindt u op deze site voorbeelden van oplossingen en slimme applicaties.


© 2015 - , Pneutec.