Passende oplossingen voor uw machines binnen de gehele verpakkingsketen

 

De markt van voedingsmiddelen en dranken kenmerkt zich door de hoge eisen die worden gesteld aan voedselveiligheid, materialen, hygiëne, normen en resistentie. Tegelijkertijd moet de productiesnelheid hoger worden. Een ogenschijnlijke tegenstelling, maar die lossen we voor u op.

 

Vrijblijvend onze trendnotes packaging aanvragen

 

We nemen u mee op reis in de wereld van de verpakkingsindustrie. Ontvang onze trendnotes vrijblijvend in uw mail.

 

De productielijn toegelicht om

verschillendeapplicaties efficiënt te laten werken

 

 

De verpakkingsindustrie bestaat ruwweg uit 2 delen: Het maken van de verpakking zelf en het verpakken van de producten. We concentreren ons in eerste instantie op het verpakken van producten. We stellen ons een productielijn voor.

 

De grondstoffen worden om te beginnen aangevoerd naar de productielijn. Dat kunnen grondstoffen zijn zoals meel, suiker of graan, maar ook half-fabrikaten of onderdelen voor machines, die één of meerdere bewerkingen of processen ondergaan alvorens ze in een verpakking terecht komen. Die aanvoer dient foutloos plaats te vinden, bijvoorbeeld met persluchttechniek of vacuümtechniek, om stilstanden en vertragingen in de lijn te voorkomen.

 

 

 

 

Snel en zonder fouten de verpakking vormen

 

Vervolgens kan een aantal bewerkingsstappen worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld poeders of korrels worden naar een doseer installatie gebracht. Hier wordt een afgemeten hoeveelheid in een zak afgelost. Voordat dit mogelijk is, zal de zak moeten worden gemaakt. Met het maken van de zak begint in dit voorbeeld het verpakkingsproces.

 

Voordat een folie is omgevormd tot een zak wordt de folie van een rol afgetrokken, vastgehouden, er wordt een seal of naad aangebracht, de zak wordt open gehouden, het product valt in de zak en de zak wordt gesloten. Voor een doos gelden andere stappen. Dit vraagt dat machines allerlei verschillende handelingen nauwkeurig en snel moeten uitvoeren: draaien, schuiven, trekken en vasthouden.

Output van de fabriek verbeteren

 

Dan de laatste fase. In een aantal stappen wordt het eindproduct vervolgens in een doos of zak verpakt. Deze doos of zak moet worden gevormd, zodat het eindproduct er in past. Dit klinkt eenvoudig, maar gaat met hoge snelheid, hoge nauwkeurigheid en zonder fouten.

 

Soms wordt ook nog een etiket aangebracht. Uiteindelijk worden de dozen of zakken per stuk of per laag op een pallet geplaatst voor het transport. Bij al deze stappen gaat het uiteindelijk om het rendement. Een hoge productiviteit, lage kosten en veiligheid zijn belangrijke stuurindicatoren.

De bewegingen in de lijn moeten worden uitgerekend en ontworpen


Voorgaande is wel aardig omschreven, maar iedere verpakking is anders. Grootte, materiaal, snelheid, oppervlakte, omgevingstemperatuur, producttemperatuur en vele andere specificaties zijn van toepassing en zijn telkens verschillend. Dat vraagt nauwkeurige engineering. Zowel van de machines als de productielijnen en de materialen.

 

We helpen u graag met de keuze van de componenten die nodig zijn om de beoogde parameters te verwezenlijken. We kunnen meehelpen vanaf het eerste ontwerp van de productielijn, het product of de verpakking tot het oplossen van problemen in een bestaande lijn.

 

Flexibele verpakkingen zijn economisch voordeliger

 

De verpakkingsindustrie wordt sterk gedreven door trends. Deze trends komen voort uit het gedrag van consumenten. Zij kopen mooie verpakkingen met duidelijke instructies, die licht zijn, gerecycled kunnen worden en natuurlijk moeten de kosten laag zijn. Dit soort ontwikkelingen leidt tot de trend om steeds meer gebruik te maken van zogenaamde flexibele verpakkingen: kunststof of papieren zakken, pouches en folies. 

 

 

 

Dit heeft allerlei voordelen, niet in de laatste plaats een kostenvoordeel, maar deze verpakkingen brengen ook enkele uitdagingen met zich mee.

 

Lees meer over trends in de verpakkingsindustrie

 

 

Product Specialisten

 

Onze Product Specialisten hebben kennis en jarenlange ervaring in het omzetten van technologische mogelijkheden in concrete toepassingen.
 

We zijn gespecialiseerd om u snel te helpen met uw complexe vraagstukken. Dit voor een breed scala aan applicatiegebieden als: PneumatiekVacuümtechniekFlow control, en Dempingstechniek.
 

Als kennisbaak binnen de supply chain zijn wij de specialisten die niet alleen kennis hebben van een product, maar altijd graag verder denken naar een oplossing. Hierbij gaan we verder dan de standaard informatie die in de productspecificaties staat.

 

Bekijk alle Product Specialisten

 

 

 

 

 

Niels Davids

Product Specialist

  • Pneumatiek
  • Fluid Control

Vraag onze trendnotes Packaging aan!

 

Stel ons uw vragen om uw klanten met uw verpakkingen te verleiden! Zijn de laatste trends, zoals luxe verpakkingen, zakken met vaste vorm en nieuwe palletvormen iets voor u? Vul het formulier in om de trendnotes binnen de packaging industrie te ontvangen. Of bel ons via 023 569 90 90. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook: verkoop@pneutec.nl.


© 2015 - , Pneutec.