Voldoen aan de strikte regelgeving in de offshore


De term offshore betekent letterlijk “aflandig”. Dit geeft aan dat de werkzaamheden op zee plaats vinden. Omdat deze werkzaamheden buitengaats plaatsvinden en veiligheid een belangrijke factor is, wordt een aantal belangrijke specifieke eisen gesteld aan het werk en de toegepaste materialen. 

Verschillende disciplines

binnen de offshore

 

 

Buiten de olie- en gasindustrie worden deze eisen ook gesteld bij andere activiteiten, zoals bij de zeevaart en visserij, op olietankers, in de baggerindustrie, maar ook op werkboten die worden gebruikt bij windmolenparken en renewable energieprojecten op zee en het aanleggen van olieleidingen.

 

 

 

Daarnaast hebben verschillende onshore activiteiten zoals raffinaderijen en overslagterminals te maken met deze regelgeving. Door de regelgeving binnen deze segmenten dient elk project specifiek beoordeeld te worden, immers de eisen voor een feadship en superyachts zijn heel anders dan die voor een olietanker of booreiland.

 

 

De meest geïnnoveerde oplossingen voor onze klanten


Onze productspecialisten streven ernaar om samen met de door u en uw klant opgestelde eisen, wensen en specificaties bepaald door regelgeving van bijvoorbeeld MMO, SOLAS, NORSOK, EMSA, etcetera, de oplossing te vinden die het beste bij u past. 

 

 

Het beheersen van stromingen en bewegingen


Het is onze missie om uw stromingen en bewegingen te optimaliseren, of dit nu gaat om een klep, cilinder of ventiel met zeer hoge responstijden. De juiste componenten worden door ons geselecteerd, daarbij rekening houdend met de geldende omgevingsfactoren en vereiste materiaalspecificaties, zoals bijvoorbeeld gecoat aluminium, messing, tecnopolymeer of roestvrijstalen systemen in 316L of hoger. 

Samen met gerenommeerde

bedrijven zijn o.a. de volgende projecten gerealiseerd

 

P1. Volledig pneumatisch gestuurde lieren


Binnen de offshore wordt veelvuldig gebruikt gemaakt van takels en winches. Een pneumatische lier kan binnen dit segment met explosieve atmosferen grote voordelen bieden. Met name indien de al dan niet elektrisch aangestuurde pneumatische besturing moet worden uitgevoerd conform de ATEX-94/9/CE richtlijnen. In dit project hebben we de besturing van de lier geanalyseerd, vereenvoudigd en de gehele assemblage van de schakelkasten overgenomen.

 

 

P2. Afzuigsysteem ten behoeve van de water- en olie-emulsie in de scheepvaart


Bij afdichtingssystemen van de schroefas waarbij aan de ene zijde water staat en aan de andere zijde olie vanuit een centraal smeersysteem is het belangrijk eventueel binnendringend vocht af te voeren. Het afzuigen van de water- en olie-emulsie vanuit de lagerkamers is gerealiseerd door perslucht gestuurde vacuümejectoren in combinatie met de pneumatische ventielen en druk- en flowcontrollers. 

 

 

P3. Drukvereffening systeem op schroefas


Vanwege steeds verdere aanscherping van de milieu-eisen binnen de scheepvaart  industrie is het van groot belang dat er geen olie via de schroefas in het water komt. Om dit te voorkomen dient de druk in de lagerkamer van het voortstuwingssysteem gelijk te zijn aan de druk van het zeewater. Omdat de druk afhankelijk is van de diepgang van het schip is een drukvereffening systeem nodig. Pneutec heeft hiervoor een systeem ontwikkeld die de druk van het zeewater meet en hiermee de druk op het smeersysteem optimaliseert. Het drukcompensatie systeem is dusdanig ontworpen dat het niet uitmaakt of het schip beladen of onbeladen is. Hierdoor komt er geen water naar binnen en geen olie naar buiten. Het systeem is samen met een specialist op het gebied van afdichtingen binnen de maritieme sector gerealiseerd. 

 

P4. Pneumatische deurbedieningen in explosieveilige omgeving


De vereisten die binnen de offshore worden gesteld overlappen toepassingen die ook op het land binnen de olie- en gasindustrie zijn terug te vinden. Een chemisch laboratorium heeft ons benaderd om een oplossing te bedenken voor het openen en sluiten van deuren. Medewerkers moeten de deuren kunnen openen terwijl ze laboratoriummateriaal in hun handen hebben. Een van de voorwaarden hierbij was dan ook dat een kortstondige lichte aanraking met bijvoorbeeld de elleboog al voldoende is om de deur te openen.  

Als oplossing voor het openen van de zware explosieveilige deuren is gekozen voor een schone oplossing met perslucht aangedreven cilinders. Dit maakte het tevens mogelijk een volledig pneumatisch werkend besturingssysteem te ontwerpen met tijdvertragingen, noodhandbediening en veiligheidsvoorzieningen. 

Dergelijke systemen kunnen worden uitgevoerd conform de ATEX-94/9/CE aangevuld met IMO, Solas en Norsok regelgeving.

 

Product Specialisten

 

Onze Product Specialisten hebben kennis en jarenlange ervaring in het omzetten van technologische mogelijkheden in concrete toepassingen.
 

We zijn gespecialiseerd om u snel te helpen met uw complexe vraagstukken. Dit voor een breed scala aan applicatiegebieden als: PneumatiekVacuümtechniekFlow control, en Dempingstechniek.
 

Als kennisbaak binnen de supply chain zijn wij de specialisten die niet alleen kennis hebben van een product, maar altijd graag verder denken naar een oplossing. Hierbij gaan we verder dan de standaard informatie die in de productspecificaties staat.

 

Bekijk alle productspecialisten

 

 

 

 

Niels Davids

Product Specialist

  • Pneumatiek
  • Fluid Control

Vraag onze trendnotes Offshore aan!

 

Meer informatie over deze toepassingen? Vraag onze trendnotes Offshore aan. Vul het formulier in. Of neem direct contact op met de specialist op 023 5699090 of stuur uw vragen per e-mail naar verkoop@pneutec.nl


© 2015 - , Pneutec.