Voedselveiligheid en betrouwbaarheid staan voorop in de voedingsmiddelenindustrie


Het ontwerpen van machines en equipment voor de voedingsmiddelenindustrie en de drankenindustrie is voor u als OEMer een interessante uitdaging. Enerzijds wilt u machines ontwerpen die functioneel, bedrijfszeker en economisch efficiënt zijn voor uw klanten, anderzijds dient u te voldoen aan de fundamentele veiligheidseisen en gezondheidseisen die voor deze categorie machines gelden. Denk hierbij aan FDA en 1935/2004 normen, maar ook aan de machinerichtlijn die specifiek ingaat op machines ten behoeve van de voedings- en drankenindustrie.

 

Kortom, in dit speelveld dient de juiste balans gevonden te worden tussen voedselveiligheid en functionaliteit om tot de beste oplossing te komen die de klant van u verlangt.

Vrijblijvend onze trendnotes food and beverages aanvragen

 

Pneutec kan u helpen en adviseren om deze problemen in de ontwerp- en engineeringsfase te voorkomen. Hier vindt u een aantal praktische tips, aandachtspunten en ontwerprichtlijnen die u tijdens de engineeringsfase kunt gebruiken om faalkosten te reduceren. Vraag aan het einde vrijblijvend een overzicht van de huidige trends op het gebied van food and beverages. 

 

 

Aanvragen

Voorkom problemen met machines al in de engineering fase


In de praktijk zou u te maken kunnen krijgen met zuignappen die uitharden, cilinders die worden aangetast door corrosie, ventielen die hun functie verliezen door binnentredende vloeistoffen of koppelingen die gaan lekken. Wist u dat u dit soort problemen voor het grootste deel al kunt voorkomen door hier in de engineeringsfase al rekening mee te houden? 

 

1. Hygiëne en reinigbaarheid


De machinerichtlijn stelt specifieke eisen aan machines die worden ontworpen voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Veel van de eisen die deze richtlijn stelt, hangen samen met de hygiëne en de reinigbaarheid van de onderdelen, componenten of sub-assemblages van de machine. Gevaar van contaminatie, infectie en ziektekiemen dienen voorkomen te worden. Kortom, de machine dient zo ontworpen te worden dat deze eenvoudig schoon gehouden kan worden gedurende de gehele levensduur van de machine. Let hierbij op de volgende aandachtspunten:
 
Voldoen aan de geldende richtlijnen
De onderdelen die in de machines gebruikt worden en in contact komen, of kunnen komen, met voedingsmiddelen, dienen gemaakt te zijn van materialen die aan de geldende richtlijnen voldoen. Deze categorie onderdelen dienen FDA-compliant te zijn.

 

 

Een zo glad mogelijk ontwerp
De machine dient in essentie zo glad mogelijk ontworpen te worden. Dit houdt in dat er zo weinig mogelijk scherpe hoeken, uitstekende delen, sleuven, profielen en randen in het ontwerp dienen te zitten. Daarnaast dienen de verbindingen die gebruikt worden, ook zo glad mogelijk te zijn. In de meest ideale situatie zullen delen verbonden worden middels volle lijm- en lasnaden. Op deze manier is reiniging van de machine eenvoudiger en zullen vuil, organisch materiaal en bacteriën minder snel kunnen ophopen aan delen van uw machine.

 

Contact hulpproducten voorkomen
Voor het goed laten functioneren van de te ontwerpen machines of applicaties, maakt u zeer waarschijnlijk ook gebruik van hulpmiddelen of hulpproducten. Denk hierbij aan smeermiddelen, oliën, reinigingsmiddelen of ontsmettingsmiddelen. U dient uw machine zo te ontwerpen dat deze vloeistoffen niet in contact kunnen komen met de te bewerken, de te produceren of de te verpakken voedingsmiddelen of dranken.

 

2. Definiëren van de omgeving

waarin uw machine gaat opereren


Binnen de machinebouw ten behoeve van de voedingsmiddelen- en drankensector is onderscheid te maken tussen verschillende omgevingen. De omgeving waarvoor ontworpen wordt, heeft consequenties voor de selectie van de juiste componenten. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen de volgende typen situaties:

 

 

  • Contact met voedingsmiddelen en terug naar het productieproces
  • Contact met voedingsmiddelen, maar niet terug naar het productieproces
  • Geen contact met voedingsmiddelen

3. Bestendigheid tegen externe invloeden

 

 


De machines en applicaties die u als food & beverage OEMer ontwikkelt, zijn bedoeld voor de voedingsmiddelen en dranken industrie. Ieder receptuur van de producten waar uw machine mee in contact zal komen, heeft weer een andere chemische en fysische samenstelling. Zo heeft een frisdrank zoals cola een lagere pH-waarde en chemische samenstelling dan melk. Een droog granulaat, zoals muesli, heeft weer een andere chemische- en fysische samenstelling dan een product op oliebasis.

 

In de machines of applicaties die contact hebben met deze dranken en voedingsmiddelen, dient er dus rekening te worden gehouden dat de componenten in deze toepassing chemisch resistent zijn tegen het desbetreffende receptuur.

 

 

 

Voor het selecteren van de juiste componenten die bestendig zijn tegen chemische- en externe invloeden, kunt u de volgende aanvullende vragen stellen:

  • Is het voldoende om enkel te kiezen voor componenten die FDA-compliant zijn? Of vereist de specifieke toepassing highy chemical resistant componenten? 
  • Wordt in de toepassing gewerkt met hoge temperaturen? Of juist met extreem lage temperaturen?
  • Vergt uw toepassing naast de toepasbaarheid in een Food-omgeving ook resistentie tegen overige chemische processen, zoals hydrolyse?  

 

Heeft u vragen of hulp nodig bij het

selecteren van de juiste componenten?


Onze productspecialisten kunnen u advies geven dat gericht is op uw specifieke toepassing. U kunt ons bereiken door een email te sturen naar verkoop@pneutec.nl.  Of bel ons via 023 569 90 90. Daarnaast kunt u ook gratis en vrijblijvend de checklist food & beverages aanvragen door het formulier in te vullen.

 


© 2015 - , Pneutec.