Verhoog de performance van systemen en handhaaf tegelijkertijd de veiligheid

 

De markt van voedingsmiddelen en dranken kenmerkt zich door de hoge eisen die worden gesteld aan voedselveiligheid, materialen, hygiëne, normen en resistentie. Tegelijkertijd moet de productiesnelheid hoger worden. Een ogenschijnlijke tegenstelling, maar die lossen we voor u op.

 

In onze engineering en productieprocessen worden alle aspecten van de industrie voor food & beverages meegenomen. Ook de nieuwste trends, zoals ready to eat, convenience en het snel kunnen wisselen van de vorm en omvang van verpakkingen.

Vrijblijvend onze trendnote Food & Beverages aanvragen

 

Van u als machinebouwer wordt flexibiliteit gevraagd, zodat u aan de steeds veranderende vraag van de voedingsmiddelenindustrie kunt voldoen. Ontvang de trendnote met de nieuwste ontwikkelingen en trends binnen de sector vrijblijvend in uw mail.

 

Een goede inventarisatie leidt tot

reductie van de faalkosten

 

 

Een greep uit de mogelijke problemen die u kunt tegenkomen tijdens processen binnen de food & beverages industrie:

 

  • Verandering van de vorm van een product leidt tot transportproblemen
  • Verandering van de receptuur leidt tot nieuwe eisen aan de installatie
  • Export naar het buitenland leidt tot confrontatie met nieuwe normen of wetgeving

 

 

 

Al tijdens het engineeringsproces is er speciale aandacht voor alle omstandigheden en eisen. Deze worden eerst geïnventariseerd. Daar horen natuurlijk ook de bedrijfseconomische eisen bij, zoals snelheid, kosten, energieverbruik of time to market. Deze optelsom vormt het uitgangspunt voor het engineeringsproces. Daarna volgt de productie. Doordat de inventarisatie grondig is uitgevoerd, worden faalkosten in de productie voorkomen.

 

Voldoen aan voedselveiligheidsnormen leidt tot een grotere afzetmarkt

 

 

Een specifiek onderwerp in de food & beverages branche ten opzichte van de rest van de verpakkingsmarkt is het voldoen aan normen. Er gelden normen als HACCP, FDA, BRC en IFS. Als uw machines voldoen aan deze normen, wordt het afzetgebied groter. Uw klanten zijn op zoek naar betrouwbare leveranciers die goede kwaliteit leveren.

 

Dit stelt wel eisen aan het ontwerp van de systemen. Randen en ribbels dienen te worden vermeden, inerte materiaaleigenschappen zijn nodig en contaminatie moet worden voorkomen.

Voedselveiligheid en betrouwbaarheid staan voorop in de voedingsmiddelenindustrie

 

Het ontwerpen van machines en equipment voor de voedingsmiddelenindustrie en de drankenindustrie is voor u als OEMer een interessante uitdaging. Enerzijds wilt u machines ontwerpen die functioneel, bedrijfszeker en economisch efficiënt zijn voor uw klanten, anderzijds dient u te voldoen aan de fundamentele veiligheidseisen en gezondheidseisen die voor deze categorie machines gelden. Denk hierbij aan FDA en 1935/2004 normen, maar ook aan de machinerichtlijn die specifiek ingaat op machines ten behoeve van de voedings- en drankenindustrie.

 

Kortom, in dit speelveld dient de juiste balans gevonden te worden tussen voedselveiligheid en functionaliteit om tot de beste oplossing te komen die de klant van u verlangt.

 

Voorkom problemen met machines al

in de engineering fase

 

In de praktijk zou u te maken kunnen krijgen met zuignappen die uitharden, cilinders die worden aangetast door corrosie, ventielen die hun functie verliezen door binnentredende vloeistoffen of koppelingen die gaan lekken. Wist u dat u dit soort problemen voor het grootste deel al kunt voorkomen door hier in de engineeringsfase al rekening mee te houden?

 

 

 

Pneutec kan u helpen en adviseren om deze problemen in de ontwerp- en engineeringsfase te voorkomen.We hebben een aantal praktische tips, aandachtspunten en ontwerprichtlijnen die u tijdens de engineeringsfase kunt gebruiken om faalkosten te reduceren voor u opgesteld.

 

Bekijk de Tips and Tricks food and beverages

Product Specialisten

 

Onze Product Specialisten hebben kennis en jarenlange ervaring in het omzetten van technologische mogelijkheden in concrete toepassingen.
 

We zijn gespecialiseerd om u snel te helpen met uw complexe vraagstukken. Dit voor een breed scala aan applicatiegebieden als: PneumatiekVacuümtechniekFlow control, en Dempingstechniek.
 

Als kennisbaak binnen de supply chain zijn wij de specialisten die niet alleen kennis hebben van een product, maar altijd graag verder denken naar een oplossing. Hierbij gaan we verder dan de standaard informatie die in de productspecificaties staat.

 

Bekijk alle Product Specialisten

 

 

 

 

 

Mihaela Craita

Product Specialist

 

  • Vacuümtechniek

Vraag onze trendnotes Food and Beverages aan!

 

Heeft u advies nodig dat gericht is op uw specifieke toepassing? U kunt ons bereiken door een e-mail te sturen naar verkoop@pneutec.nl.  Of bel ons via 023 569 90 90.

Door het formulier in te vullen, kunt u gratis en vrijblijvend de trendnote Food & Beverages aanvragen. 


© 2015 - , Pneutec.