Uitblinken in technologische ontwikkelingen voor betere performance

 

De agrarische sector is een branche met een rijke historie die de afgelopen decennia enorme veranderingen heeft doorgemaakt. De sector heeft zich in de loop der jaren geëvolueerd van een sector met veel arbeidsintensieve processen naar een sector waarbij mechanisatie en automatisering een hoofdrol zijn gaan spelen.

 

Dit heeft grote gevolgen gehad voor de ontwikkeling van de productietechnieken. Machines worden sneller en geavanceerder, nieuwe technologie wordt toegepast en er wordt überhaupt op een vernieuwende manier nagedacht over het welzijn van mens en dier. 

Vrijblijvend onze product notes aanvragen

 

Wij denken mee over en werken mee aan ontwikkelingen door nieuwe applicaties te ontwerpen en toe te passen in de agrarische sector. Ontvang een compleet overzicht met de nieuwste ontwikkelingen vrijblijvend in uw mail.

 

Iedere agrarische branche een eigen

aanpak voor procesverbetering


In de agrarische sector zijn diverse deelmarkten te onderscheiden, zoals akkerbouw, bloembollenteelt, sierteelt, glastuinbouw en veeteelt, om een paar voorbeelden te noemen. Deze hebben te maken met vraagstukken over lucht conditionering, stof, up time, temperatuurschommelingen, bestendigheid tegen ammoniak of herhalingsnauwkeurigheid.  Machines en productielijnen moeten zodanig worden ontworpen dat ze goed en snel kunnen functioneren onder deze omstandigheden. 

 

Dit vraagt om een klantspecifieke aanpak, omdat iedere situatie anders is. Nu is vocht het probleem, dan weer stof of het energieverbruik. Is bijvoorbeeld lucht conditionering het probleem, dan is speciaal aandacht nodig voor de kwaliteit van de perslucht of juiste druk/instellingen om niet onnodig energie te verliezen. Zo zijn er vele voorbeelden te noemen. Hoe wordt zo’n vraagstuk voor een machine of productielijn aangepakt?

 

 

 

1. Inventarisatie

 

 

2. Bepalen van de oplossing

 

 

3. Prototype of Nulserie

 

 

4. Productie

 

 

5. Analyse en evaluatie

5 Stappen om het productieproces

of de machine te verbeteren

 

 

De voorbeelden hierboven worden benaderd via het volgende stappenplan:

 

1. Inventarisatie van de omstandigheden en performances
De eerste stap bestaat uit het inventariseren van de productieomstandigheden, zoals lucht, vocht, snelheid, veiligheid, energie, etcetera. Per markt liggen de zwaartepunten verschillend. Zo is er in de tuinbouw speciaal aandacht voor het te verwerken substraat, terwijl in de veeteelt voor een stalinrichting de juiste materiaalkeuze belangrijk is.

 

2. Bepalen van de meest efficiënte oplossing
Daarna volgt de vraag hoe een regeling of verplaatsing het best kan worden uitgevoerd. Met een grijper, cilinder of een vacuümoplossing? Maar ook de vragen met welke snelheid, wat het maximaal energieverbruik mag zijn of hoe de bekabeling moet worden uitgevoerd, zijn essentieel.

 
3. Nulserie of prototype maken
Nu is het moment daar om van al deze informatie te komen tot een ontwerp. Wat is de beste oplossing? Hoe bereiken we voor u de snelste terugverdientijd (ROI) c.q. het beste rendement? We werken hierbij desgewenst samen met uw engineers, inkopers en medewerkers. We zijn op zoek naar de beste performance voor uw productielijn.

 

 

4. Productie van de applicatie
Als aan alle condities is voldaan volgen de productie en de installatie. Onze productiefaciliteiten beschikken over alle mogelijkheden. Desgewenst kunt u ook bij ons in huis komen kijken of een test afnemen voordat de applicatie of het systeem in gebruikt wordt genomen.

 

5. Analyseren van de prestaties
Tot slot, we laten u niet alleen. Na de installatie gaan we samen met u meten. Voldoet de applicatie aan uw wensen? Is het rendement verbeterd? Die informatie stelt u in staat een goede evaluatie uit te voeren en te gebruiken voor nieuwe ontwikkelingen. Uw markt staat immers niet stil maar ontwikkelt zich snel en continu.

Product Specialisten

 

Onze Product Specialisten hebben kennis en jarenlange ervaring in het omzetten van technologische mogelijkheden in concrete toepassingen.
 

We zijn gespecialiseerd om u snel te helpen met uw complexe vraagstukken. Dit voor een breed scala aan applicatiegebieden als: PneumatiekVacuümtechniekFlow control, en Dempingstechniek.
 

Als kennisbaak binnen de supply chain zijn wij de specialisten die niet alleen kennis hebben van een product, maar altijd graag verder denken naar een oplossing. Hierbij gaan we verder dan de standaard informatie die in de productspecificaties staat.

 

Bekijk alle Product Specialisten

 

 

 

Niels Davids

Product Specialist

  • Pneumatiek
  • Fluid Control

Vraag onze trendnotes Agritech aan!

 

Vraag vrijblijvend een compleet overzicht met de nieuwste ontwikkelingen aan!
Wilt u een overzicht van de trends op het gebied van agritech ontvangen? Vul het formulier in en vraag gratis dit overzicht aan. U kunt ook met ons bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl

 


© 2015 - , Pneutec.