Een veelzijdige, betrouwbare oplossing met vacuüm


Wilt u met een hoge snelheid veel verschillende producten verwerken in uw productielijn of distributiecentrum? Lees dan verder waarom een vacuüm handlingsysteem op basis van een vacuümgijper/foamgrijper een goede oplossing voor u is.

 

Vraag onderaan deze pagina een stappenplan aan voor het ontwerpen van uw eigen oplossing. 

Wanneer kiest u voor de
'large area' vacuüm gipper?

 


Conventionele methoden met zuignappen voor het verplaatsen van dozen, blikken, kazen, potten en andere materialen, werken niet als de variatie van de producten groot wordt. Bij verschillende vormen, gewichten en verpakkingen zijn andere oplossingen mogelijk: bijvoorbeeld de Kenos® Vacuüm gripping system, de Unigripper of andere vacuümgrippers.

 

Deze vacuümgrippers of foamgrippers - een vacuümgripper uitgevoerd met foam - zijn geschikt voor situaties waarbij er op de productielijn veel variatie is in de producten die verplaatst moeten worden. Denk aan glazen potten, hout of andere producten, die in aantallen of vorm kunnen verschillen. Vacuümgrijpers kunnen grotere volumes van producten met variatie foutloos en snel overzetten, bijvoorbeeld van een stapel op een transportband, of van een transportband in een doos, of van een gehele laag met eindproducten op een pallet. 

 

 

 

 

Per situatie zal de applicatie moeten worden ontworpen. Onze engineers kunnen u precies vertellen hoe u dat eenvoudig kunt doen. Zo creëert u een optimale productietechniek voor uw eigen situatie met allerlei voordelen:

 • Flexibiliteit
 • Geen omsteltijden
 • Snelheid
 • Gemakkelijke bediening
 • Beheersbaar

 

Vrijblijvend onze Checklist Vacuümtechniek aanvragen

 

Wilt u weten waar u op moet letten bij vacuümtechniek? Ontvang onze Checklist Vacuümtechniek vrijblijvend in uw mail.

 

Over de foamgripper vacuümtechniek

 

PIAB/Kenos ® is een toonaangevend merk voor “large area” vacuüm grippers. Ze zijn ontworpen en geoptimaliseerd voor gebruik in diverse toepassingen, zoals verpakking, hout, voeding, glas, logistiek, etc.

 

Dit betreft  een flexibele oplossing voor de handling van diverse producten met verschillende vormen, afmetingen, gewichten. Het biedt een eenvoudige oplossing voor het oppakken van producten waarvan de positie niet altijd 100% gedefinieerd is.

De meeste oplossingen kunnen worden uitgerust met een geïntegreerde vacuümgenerator of zijn geschikt zijn voor een externe elektrisch aangedreven pomp of zijkanaalventilator.

 

De geïntegreerde vacuümgenerator is een modulaire meertraps COAX® ejector. Dit biedt de garantie van een energie zuinige werking met de meest energie-efficiënte ejectortechnologie op de markt. Verder is de generator compact, geluidarm en gemakkelijk te onderhouden.

Door de modulaire opbouw kan het aantal ejectoren, indien nodig, ook na de installatie zeer eenvoudig worden uitgebreid. De mat van het KVG grijpsysteem is gemaakt van een technisch schuim (FDA mat goedgekeurd beschikbaar), met verschillende steekgaten en diktes.

In sommige situaties kunnen de large area grippers, als alternatief, met zuignappen uitgerust worden:  diameter 35-60 mm uit de DURAFLEX® of Value Line® series.

 

Er zijn tal van opties die afgestemd kunnen worden op uw wensen: 

 

 • De detectie van de lagen
 • Flexibele ophanging
 • Detectie van de achtergebleven product of scherven
 • Oppakken van het tussenlegvel
 • Pallet handling
 • Oppakken van incomplete lagen
 • Oppakken van lagen met ontbrekende producten
 • Spreiden/draaien
 • Oppakken met of zonder zij-steun of klemming.

Palletiseren/de-palletiseren

 

Bijna alles wat tegenwoordig in de wereld wordt verscheept, staat op een bepaald moment op een pallet. Om de producten, na de beëindiging van de fabricage proces te palletiseren of om deze na het bereiken van de eindbestemming te depalletiseren gebruiken we een ruime aanbod aan oplossingen. Deze zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat menselijke activiteiten zo efficiënt mogelijk verlopen, weinig onderhoud vergen, veilig zijn en dat er geen goederen of mensen gewond raken tijdens het proces.

 

 

 

Handling en plaatsing van pallets

 

 

Houten pallets hebben ruwe, oneffen oppervlakken en variëren sterk in constructie en positionering. De foam gripper van Piab kan een ideale oplossing bieden voor het hanteren van pallets en houtproducten dankzij de flexibele grijpmogelijkheden.

 

Wij bieden u aan een groot assortiment componenten waarmee u uw eigen oplossingen kunt ontwerpen en bouwen. Veel van de producten zijn modulair en configureerbaar, zodat u precies krijgt wat u nodig heeft.

 

 

Dozen en containers

 

Snelle en betrouwbare cyclustijden bij het palletiseren of depalletiseren van dozen of containers vereisen een betrouwbaar End of Arm Tool dat storingsvrij, betrouwbaar kan werken zonder risico dat de producten achtergelaten of beschadigd worden.

 

Wij bieden u een breed gamma aan oplossingen voor uw palletiseer- of depalletiseer installaties ongeacht het type of materiaal van uw producten. De piCOBOT of KCS uitgerust met End of Arm Tools zoals pallethaken of slipsheet-systemen zijn ideaal om uw palletoplossingen te optimaliseren.

 

Wij  helpen u graag om uw eigen tool te ontwerpen en te bouwen op basis van standaardcomponenten of om uw tool op maat te bestellen dat specifiek is voor uw activiteit.

Product Specialisten

 

Onze Product Specialisten hebben kennis en jarenlange ervaring in het omzetten van technologische mogelijkheden in concrete toepassingen.
 

We zijn gespecialiseerd om u snel te helpen met uw complexe vraagstukken. Dit voor een breed scala aan applicatiegebieden als: PneumatiekVacuümtechniekFlow control, en Dempingstechniek.
 

Als kennisbaak binnen de supply chain zijn wij de specialisten die niet alleen kennis hebben van een product, maar altijd graag verder denken naar een oplossing. Hierbij gaan we verder dan de standaard informatie die in de productspecificaties staat.

 

Bekijk alle productspecialisten

 

 

 

 

Mihaela Craita

Product Specialist

 

 • Vacuümtechniek

Stappenplan bij het ontwerpen van

een intelligente grijpoplossing

 

Een deskundig team van engineers met een brede ervaring in handlingsprocessen staat klaar om uw eisen en wensen omtrent uw proces te inventariseren en vorm te geven aan een werkende oplossing. Wij assisteren u en begeleiden uw project. We zorgen ervoor dat testen met uw producten plaats vinden om zo 100% zekerheid te bieden. We zorgen voor constructietekeningen, die volgens uw eisen gemaakt worden en de productie en de levering volgens de afgesproken schema plaatsvinden.

 

We kunnen u hierin helpen, maar u kunt beginnen met het ontwerpen van een eigen stappenplan. Hier kunt u een voorbeeld van zo’n stappenplan aanvragen. Daarin staat omschreven hoe u de inventarisatie doet, het ontwerpen, het testen en andere noodzakelijke stappen, om te komen tot een intelligente grijpoplossing.

 

Vraag onze Checklist Vacuümtechniek aan!

 

Werken conventionele vacuüm technieken niet en zoekt u naar nieuwe wegen? Vraag dan hier de voorbeelden aan van het stappenplan voor het ontwerpen van een intelligente grijpoplossing. U kunt ons natuurlijk ook bellen op 023 569 90 90 om met een specialist van gedachten te wisselen. Een e-mail sturen kan ook: info@pneutec.nl.

 


Zakken

 

De handeling van zakken vereist specifieke tools om een stabiel en compact palletpatroon op te bouwen. Wij bieden u een breed spectrum aan oplossingen voor uw palletiseer- of depalletiseer processen voor zakken. Dit  maakt mogelijk om betrouwbaarder te werken en een hoge cyclussnelheid te bereiken.

 

Onze end of arm tools kunnen worden uitgerust met extra opties zoals pallethaken, slip sheet-systemen, sensoren, enz. om uw end of arm tool meer te laten doen. De productlijn past op de meeste standaardmaten en -gewichten van zakken en biedt verschillende niveaus van verstelbaarheid, van vaste maten tot servo-aanpassing.

 

Piab biedt ook een groot assortiment componenten waarmee u uw eigen oplossingen kunt ontwerpen en bouwen. Veel van de producten zijn modulair en configureerbaar, zodat u precies kunt ontwerpen wat u nodig hebt.

© 2015 - , Pneutec.