Oplossingen voor machines en productielijnen met een hoog rendement

 

Werken met lucht is goedkoop, snel, veilig en betrouwbaar. De oplossingen zijn gebaseerd op persluchttechniek en vacuümtechniek aangevuld met dempingstechniek en flow control. Ze worden gebruikt om stromingen (flow) te beheersen en producten te verplaatsen.

Vrijblijvend onze product notes aanvragen

 

Bent u benieuwd naar wat Pneutec voor u kan betekenen? Ontvang onze applicatie note vrijblijvend in uw mail.

 

Welkom in de wereld van techniek
om ons werk te vereenvoudigen


Voordat we u meenemen naar alle voordelen van lucht en vacuüm, is het interessant eerst uit te zoomen en een kort overzicht te geven van de geschiedenis van de techniek. Zo ver ons geheugen teruggaat is de mens op zoek naar middelen om werk te vereenvoudigen en te verlichten.

 

Het begon met het inzetten van wind en water en simpele mechanische middelen, zoals een hefboom en een katrol. Rond de 17e eeuw werd de kracht van stoom ontdekt als middel om werk te verrichten. Met behulp van tandraden, touwen en andere onderdelen werden de eerste machines gebouwd, zoals weefmachines, molen en houtzaagmachines. Zware en routinematige werkzaamheden werden voor het eerst overgenomen door machines.

 

 

 

 

 

Omdat werken
Met perslucht
eenvoudig en
robuust
is

 

 

Het is goedkoop
in aanschaf

 

 

Het is
energiezuinig in
gebruik

 

 

Geen
ingewikkelde
besturing
is
noodzakelijk

 

 

Het onderhoud is
makkelijk

De vervolgstap naar massaproductie

om te automatiseren

 

 

Na de stoom werd elektriciteit ontdekt als krachtbron om een lamp te laten branden of een motor te laten draaien. Hierna hebben we geleerd om deze energie op een andere manier te gebruiken door bijvoorbeeld perslucht te maken, die weer geschikt is om simpele bewegingen uit te voeren, bijvoorbeeld in een machine of productielijn.

 

De industrie zoals we deze vandaag kennen, is gericht op massaproductie. Dit betekent veel repeterend werk, soms ook zwaar en in ieder geval saai voor een mens. Er is een hoge productiviteit nodig. Werk verricht door mensen (fysiek werk) is gevoelig voor fouten en bovendien niet efficiënt. We zoeken middelen om werk van ons over te nemen. Wij kiezen voor een aantal methoden: pneumatiek, vacuümtechniek, dempingstechniek en fluid/gas control.

Uitdagingen voor OEMs


Bedrijven die vallen onder de noemer Original Equipment Manufacturers - OEM - staan voor de uitdaging hun machines steeds sneller, goedkoper, veiliger en energiezuiniger te maken. Dat geldt ook voor bedrijven waar productielijnen operationeel zijn: transport, bewegingen en verplaatsingen moeten sneller, veiliger en goedkoper worden uitgevoerd.


Dat vraagt om slimme oplossingen. Productiebedrijven en OEMs stellen ons vragen over het verbeteren van productielijnen, het versnellen van handelingen of het verkleinen van machines. Om een paar voorbeelden te noemen.

Product Specialisten

 

Onze Product Specialisten hebben kennis en jarenlange ervaring in het omzetten van technologische mogelijkheden in concrete toepassingen.
 

We zijn gespecialiseerd om u snel te helpen met uw complexe vraagstukken. Dit voor een breed scala aan applicatiegebieden als: PneumatiekVacuümtechniekFlow control, en Dempingstechniek.
 

Als kennisbaak binnen de supply chain zijn wij de specialisten die niet alleen kennis hebben van een product, maar altijd graag verder denken naar een oplossing. Hierbij gaan we verder dan de standaard informatie die in de productspecificaties staat.

 

Bekijk alle Product Specialisten

 

 

 

 

 

Mihaela Craita

Product Specialist

 

  • Vacuümtechniek

Applicaties
 

Pneumatiek

Met pneumatiek uw machines betrouwbaar en goedkoop bouwen en gebruiken.

 

Met pneumatische oplossingen is veel mogelijk. Aandrijvingen, regelingen, applicaties en productiesystemen kunnen worden ontworpen met pneumatische technieken.
Deze technieken zijn heel functioneel en gebruiksvriendelijk in productiesystemen of machines.

 

Lees meer over pneumatiek

Wilt u weten welke pneumatische technieken beschikbaar zijn? Bekijk onze pneumatische toepassingen:
 

Luchtverzorging

Ventielen

Cilinders

Toebehoren


Dempingstechniek

Dempers voorkomen schade aan uw applicatie of systeem.

 

Een bijzonder onderdeel van het beheersen van flow en beweging is het stoppen/absorberen van de beweging. Dit is bijvoorbeeld van toepassing als een transportband moet worden gestopt of als een machine tot stilstand moet worden gebracht. Uiteraard dient het tot stilstand brengen beheerst te verlopen, omdat anders schade kan ontstaan.

 

Lees meer over dempingstechniek


Vacuümtechniek

Vacuümtechniek toepassen om applicaties te realiseren.

 

Een bijzonder onderdeel voor het beheersen van flow en beweging is het toepassen van vacuümtechniek. Het is een methode om zeer efficiënt goederen te transporteren, ze op te pakken en te verplaatsen. Denk aan granen of meel dat in zakken moet worden geladen of producten die vanaf een lopende band in een doos of op een pallet moeten worden geplaatst.

 

Lees meer over vacuümtechniek

Lees meer over de mogelijkheden met vacuümtechniek voor uw machine of fabriekstoepassing, zoals:

 

Vacuümtransport
Unigripper

 


Flow control

Het beheersen van stromingen met de nieuwste technieken.

 

Stromen van lucht, water, gas en allerlei andere media moeten worden beheerst. Sprekende voorbeelden zijn de bubbels in een spa bad, een show met fonteinen en gasfakkels, maar ook in koelkasten en koelingen van lasinstallaties worden stromingen beheerst.

 

Lees meer over flow control

Hoe kunnen we u helpen bij de beheersing van flow voor uw applicatie, machine of productielijn? Lees hier de mogelijkheden:
 

Drukschakelaars
Magneetpompen
Magneetventielen

Vraag onze productnotes aan!


Wilt u weten welke oplossingen mogelijk zijn met pneumatiek, vacuümtechniek, flow control, dempingstechniek en/of regelsystemen? Laat het ons weten. Om u te tonen welke mogelijkheden er zijn, vindt u op deze site voorbeelden van oplossingen en slimme applicaties.


© 2015 - , Pneutec.