Hoe stel ik de positie van een lineaire actuator vast?


25-06-2020 - Niels Davids

Reedsensoren kunnen aangeven of de cilinder zich wel of niet in een bepaalde positie bevindt. In sommige gevallen is het echter nodig om te weten in welke precieze positie de zuiger van de cilinder zich bevindt. Voor dit soort applicaties is de lineaire positiemelder (position  transducer) uit de serie 1800 van Pneumax de ideale oplossing. 

 

 

Eenvoudige montage

Het werkingsprincipe is gebaseerd op een magneetstrip waarbij er geen direct contact is tussen de positiemelder en de bewegende delen van de cilinder. Dit zorgt ervoor dat er geen slijtage is en dat de levensduur vrijwel onbeperkt is. De positiemelder is geschikt voor cilinders uit de series 1386, 1387, 1396 en 1397. Het kan op de cilinder worden bevestigd in de sleuf van de cilinderbuis waar normaal gesproken de reedsensor in wordt geschoven. Vervolgens kan de positiemelder worden vastgezet met twee schroeven. 

 

 

Breed inzetbaar in uiteenlopende toepassingen

De keuze van de juiste positiemelder wordt enerzijds bepaald door de slag van de cilinder en anderzijds door het type applicatie. Wanneer bijvoorbeeld enkel een deel van de slag van de cilinder gevolgd dient te worden, kan er worden gekozen voor een kleinere lengte van de positiemelder. Er zijn verschillende standaard lengtes beschikbaar uiteenlopend van 50 tot 900mm. De positiemelders kunnen zowel los geleverd worden als compleet gemonteerd op een cilinder.

 

 

Heeft u advies nodig bij de ontwikkeling van uw applicatie?

Wilt u weten hoe u de positietransducer dient te monteren op uw cilinder? Of heeft u andere technische informatie nodig? Neem dan contact op met één van onze Product Specialisten. Zij denken graag met u mee en helpen u graag bij de ontwikkeling van uw applicaties. U kunt ook onderstaande contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. 

 

Vragen over dit nieuwsbericht?

Heeft u vragen na het lezen van dit bericht, vul dan het formulier in en we zullen spoedig contact met u opnemen. U kunt ons ook bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.

 

 

 


Terug


© 2015 - , Pneutec.