Lokaal uw persluchtdruk verhogen met een pressure booster


18-05-2016 - Edwin van den Nieuwendijk

pressure booster

 

Pressure booster: Energie-efficiënt en compact

Door middel van de Pneumax pressure booster uit de 1700 serie of de P+ serie, is dit probleem eenvoudig op te lossen. Deze standaard pressure boosters van Pneumax kunnen de werkdruk verhogen tot een ratio van 1:2, zijn energie-efficiënt en nemen weinig ruimte in. Het is ook mogelijk om een speciale variant te ontwikkelen die de werkdruk tot een ratio van 1:4 kan verhogen. De pressure boosters zijn verkrijgbaar in verschillende varianten met variërende flow, waarbij er daarnaast als optie gekozen kan worden voor een geïntegreerd drukregelventiel inclusief manometer.

 

Hoe werkt de pressure booster?

Het werkingsprincipe van de pressure booster is gebaseerd op een pomp met vier kamers waarin een heen-en-weergaande beweging plaatsvindt. Door deze beweging wordt de lucht gecomprimeerd waardoor de druk wordt opgebouwd. De perslucht komt hierdoor in ‘pulsen’ uit de booster. Om dit ‘pulserende’ effect op te heffen, kan er achter de pressure booster nog een buffervat geplaatst te worden.
 
Wilt u ook lokaal uw druk verhogen in uw specifieke applicatie? Of heeft u advies nodig bij de selectie van de juiste pressure booster? Neem dan direct contact op met één van onze Product Specialisten. Zij staan u altijd graag te woord en kunnen u voorzien van gepast advies.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Heeft u vragen na het lezen van dit bericht, vul dan het formulier in en we zullen spoedig contact met u opnemen. U kunt ons ook bellen via 023 569 90 90 of een e-mail sturen naar verkoop@pneutec.nl.

 

 

 

 


Terug


© 2015 - , Pneutec.